Folosirea apei de ploaie

Economisiţi 75 litri apă potabilă pe zi!

La utilizarea apei trebuie să se ia în considerare aspectele ecologice şi economice. În ultimul timp, consumul de apă pe cap de locuitor a crescut tot mai mult. Astăzi consumul de apă pe cap de locuitor este de cca.150 litri pe zi. De cele mai multe ori este vorba de apă potabilă. Din aceasta numai 3-4% se foloseşte pentru gătit şi pentru băut. De exemplu la o baie în cadă se foloseşte de 3 ori mai multă apă caldă decât în cazul unui duş.

50% din consumul nostru de apă nu necesită apă potabilă

România are numeroase surse de apă potabilă, dar 50% din consumul nostru de apă nu necesită apă
potabilă (de ex. rezervorul WC, maşină de spălat, udarea grădinii şi a spaţiilor verzi, spălarea maşinii
etc). O persoană ar putea economisi 75 litri apă potabilă scumpă pe zi – prin folosirea apei de ploaie.

Avantajele apei de ploaie

• nu costă nimic
• nu trebuie prelucrată
• oferă protecţie contra calcifierii (de ex. a maşinii de spălat)
• ajută plantele la preluarea de minerale Verificaţi ultima dvs. factură de apă. Comparaţia cu anii anteriori arată cât de mult au crescut costurile. Aceasta nu este de mirare: noi avem cerinţe tot mai mari privind calitatea apei noastre şi plătim pentru aceasta.

Butoaie moderne pentru apă de ploaie

Butoaiele sau rezervoarele de apă de ploaie ca furnizor de apă gratuită s-au dezvoltat în toată lumea. Instalaţii de folosire a apei de ploaie în multe mărimi şi modele îşi găsesc utilizarea în domeniul producţiei şi satisfac tot mai bine cerinţele individuale. Oferta începe cu instalaţii simple care constau adesea dintr-un acumulator de apă de ploaie şi un butoi sau rezervor pentru apă de ploaie şi servesc exclusiv la udarea grădinii.

Gratis din jgheabul acoperişului

Apa de ploaie se strânge în mod obişnuit de pe acoperiş. Un sistem de conducte şi filtre comutate în prealabil conduce apa de ploaie la rezervor. Rezervorul este supra- sau subteran sau instalat în pivniţă.
Cu ajutorul unei pompe şi a unui filtru de recirculaţie apa de ploaie este condusă prin conducte la locurile de consum. În perioadele uscate alimentarea este asigurată printr-un sistem automat cu apă potabilă.

Pompa de butoi

Pompa de butoi preia apa de ploaie din rezervoarele de colectare ca după aceea ea să deservească la udarea grădinii.

Filtre bune

Deşi filtrele uzuale de pe piaţă dispun de seturi fine de site, în rezervor ajung mici particule de praf care se depun pe fundul rezervorului sub formă de strat de sedimente şi cu timpul formează o depunere minerală. Acest strat este de mare importanţă pentru calitatea apei şi nu ar trebui să fie deranjat prin curăţirea frecventă a rezervorului sau prin stârnire.

Curăţirea se recomandă numai la fiecare 10-15 ani.

Nu există suspiciuni referitoare la igiena apei de ploaie. Studiile ştiinţifice confirmă că instalaţiile moderne de folosire a apei de ploaie garantează filtrarea suficientă a apei de ploaie.

Sfat util pentru economia de energie!

50% din consumul nostru de apă nu necesită apă potabilă. Numai prin rezervorul WC se consumă în mod inutil într-o gospodărie de 4 persoane cca. 130 litri de apă potabilă. Şi spălarea maşinii, udarea grădinii etc. se pot face cu apă de ploaie.
Se economisesc taxe de canalizare.
În multe comune se plăteşte o taxă de canalizare calculată în funcţie de consumul de apă potabilă. Folosirea de apă de ploaie economiseşte mulţi bani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Plată Ramburs

Poți plăti la primirea coletului

Livrare Rapidă

În 1-2 zile lucrătoare

Calitate Garantată

Produse certificate și aprobate

Asistență și Ajutor

Echipa noastră îți stă la dispoziție!

Copyright © baumax.ro 2020. Toate drepturile rezervate.

SC STOCSHOP CCL SRL – RO37345513 – J35/1103/06.04.2017
Str. Maslinului, Nr. 2, Dumbravita, Timis